Aurora


Aurora Dans en Gym biedt al meer dan 60 jaar de leukste dans- en gymlessen aan!

In 1956 ontstaat de katholieke turnkring Aurora, onder leiding van drie felle dames én een pastoor: mevr. De Vreese-Van Winckel, mevr. Dauwe – Verhaert, mevr. De Wit en E.H. René Vervaet. Het ‘turnen voor meisjes en juffers’ blijkt een succes en wordt al gauw uitgebreid naar kleuters en jongens.

Ook de kunst van het dansen wint aan populariteit: onder het toeziend oog van de bekende danseres/choreografe Jeanne Brabants wordt een nieuwe balletafdeling uitgebouwd. Het motto van deze afdeling? “Dans is… taal zonder woorden: een houding, een pas, een beweging volstaan”.

Met regelmaat tonen de leerlingen hun kunnen tijdens de recitals. In de loop van de tijd bleken de podia zelfs te klein om het groeiende aantal enthousiaste leerlingen te huisvesten!


Ondertussen is het meer dan 60 jaar later…

In de gymafdeling leren de kleuters hun eerste koprol, tot ze zich als tieners aan salto’s, flikflaks en de meest indrukwekkende trampolinesprongen wagen.

De dansafdeling kende een ware ‘boom’ en breidde het aanbod uit. Na de eerste danspasjes in de kleuterdans, kunnen leerlingen zich verdiepen in het klassiek ballet, de moderne/hedendaagse dans, urban, clipdance en jazzdans. Dames blijven fit bij de bodydance.

De musicalafdeling leert onze leerlingen een ware performance neer te zetten, waarbij zowel zang, dans als drama gecombineerd worden.


Aurora Dans en Gym staat garant voor kwalitatieve lessen, waar ontspanning en plezier voorop staan. Onze leerkrachten zijn top in hun job, en streven ernaar om iedere leerling tot volledige ontplooiing te laten komen.


Dus…

Dans, gym en zing je mee?