Femke Van Duyse


Do it with passion or not at all.

Opleiding

Vanaf 5 jaar bij Clapaja in Sint-Niklaas: jazzdans, moderne dans, klassiek ballet, Amerikaans tapdans, Ierse tapdans en Funk door Claire Paniez en Inge Peersman.

Aanvullende danslessen bij dansstudio Ijvi Hagelstein, balletschool Laffon Du toit, Arabesque en balletschool Ann-Sophie Deweer

Sport-Wetenschappen (secundair onderwijs)

Sport en bewegingswetenschapper en specifieke lerarenopleiding (universiteit Gent)

Getuigschrift instructor B in de actuele dans bij de Vlaamse trainersschool

Vanaf 10jaar: dansstages in binnen- en buitenland bij internationale en nationale docenten (Jorge Vazquez, Amy Pedivilla, Ray Tadio, Yuki Chiba, Theresa Pixer, Laurent Flamant, Min Hee, Eliane De Gendt, Jaq Delsing, Peter Kongs,…)

Danslessen (Steps, Broadway Dance Center) en dansconventies (Tremaine convention Orando) in de VS

Danservaring

Maakt reeds 10 jaar deel uit van de selectiegroepen bij danscenter Clapaja (jaarlijks verschillende optredens)

Maakt deel uit van de dansgroep Pro Arte olv Jq Delsing en Eliane De Gendt (optredens in België en Nederland)

Vijf jaar geleden stage als leerkracht bij verschillende dansscholen en sindsdien ook leerkracht in meerdere scholen

Waarom heb je voor dans gekozen?

Voor mij is dans het punt waar sport en kunst samenkomen. Dans biedt talloze mogelijkheden om je dagelijkse portie bewegen te combineren met het uiten van heel uiteenlopende emoties en het vertellen van jouw eigen verhaal. Wanneer ik dans heb ik het gevoel dat ik heel de wereld aankan en voel ik me helemaal vrij. Ik ben er van overtuigd dat iedereen, binnen zijn eigen lichamelijke mogelijkheden, een prachtige danser kan zijn en het is dan ook mijn missie om als dansleerkracht kinderen, jongeren en volwassen te helpen met het opzoeken en ontdekken van deze lichamelijke grenzen en hiermee aan de slag te gaan. Door te dansen én dansles te geven schrijf ik met heel veel voldoening mijn eigen verhaal in deze wereld.