Latoya D’Hollander


Everyone deserves the chance to FLY!

Opleiding

Latoya is gespecialiseerd in het lesgeven in Klassiek Ballet, Jazzdans, Modern, Kleuterdans en Danstheorie. Ze volgde hiervoor verschillende opleidingen:

  • begon op 6-jarige leeftijd met klassiek ballet in Danscenter Clapaja in Sint-Niklaas. Enkele jaren later kwamen daar ook jazzdans, modern en tapdans bij.
  • bachelor Office Management behaald aan de Karel-de-Grote-Hogeschool in Antwerpen
  • Docent Dans aan Fontys Academie voor Danseducatie (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) in Tilburg (Nederland). Dankzij een uitgebreid lesprogramma in de verschillende dansstijlen werd ze opgeleid tot een veelzijdige dansdocent, dansmaker en performer.

Workshops:

  • Tremaine Dance Conventions in Orlando (Florida, VS)
  • lessen bij Amy Brodhead Pedevilla in Innsbruck (Oostenrijk)
  • internationale dansstages van onder andere Jorge Vazquez, Yuki Chiba, Peter Kongs, Stacey Printz, Theresa Pixer, Ray Tadio, Jac Delsing en Eliane de Gendt (België)

Danservaring

In 2012 startte Latoya met lesgeven bij Aurora Dans en Gym. Drie jaar lang nam ze de lessen Voorbereidend Ballet en Jazzdans voor haar rekening. In 2014 begon ze les te geven bij Danscenter Clapaja in de stijlen Klassiek Ballet, Jazzdans en Kleuterdans. Sinds 2015 geeft ze les op Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waarbij ze instaat voor de lessen Dansgeschiedenis en Kunst in Cultuureducatie.

Waarom heb je voor dans gekozen?

Dans is voor mij een echte uitlaatklep: je laten meevoeren door de muziek en genieten! Dit gevoel laten ervaren aan mijn leerlingen, maakt mij gelukkig. Met een gezonde dosis plezier en aandacht voor danstechniek, staat het continu (bij)leren centraal in mijn lessen.