Maaike Van Duyse


Dans met je hart en je voeten zullen volgen.

Opleiding

  • Maaike zette als kleuter haar eerste dansstapjes bij danscenter Clapaja. Ze volgde er jazzdans, klassiek ballet, modern, tapdans, Ierse tapdans, funk en hiphop.
  • volgde les bij Stichting Klassieke Dans, Balletschool Ann-Sophie Deweer en B.O.S.S Dance Complex.
  • jaarlijkse dansstages in binnen- en buitenland. Daardoor wordt ze geïnspireerd door heel wat grote namen in de danswereld zoals Jac Delsing, Jorge Vazquez, Yuki Chiba, Ray Tadio en Jason Winters.
  • om de twee jaar Tremaine Dance Convention (Florida). In New York volgde ze al lessen bij Steps on Broadway en Broadway Dance Centre.
  • wekelijkse lessen bij Amy Pedevilla en bij hiphopper Tobias Hanny tijdens erasmus in Innsbruck.

Aangezien Maaike heel allround werd opgeleid, heeft ze geen uitgesproken specialisatie. Haar favoriete disciplines zijn jazz en hiphop.

Danservaring

Sinds 2013 maakt Maaike deel uit van de Company van Clapaja waarmee ze regelmatig optreedt. Zo danste ze al op verschillende podia in België, in Plopsaland, maar ook simpelweg op markten en straten.

Sinds 2015 geeft Maaike dansles aan kleuters, kinderen en jongvolwassenen.

Waarom heb je voor dans gekozen?

Als kleuter heeft Maaike niet echt zelf de keuze gemaakt om te dansen, maar later heeft ze wel gekozen om hiermee door te gaan. Daardoor is ze echt al dansend opgegroeid. Wat Maaike zo mooi vindt aan dansen is dat het niet alleen een geweldige sport is, het is ook een kunst. Je traint je lichaam, maakt plezier, en het allerbelangrijkste: je kan mensen raken.