Volwassenen


Aurora wil ook focussen op volwassenen. Niet enkel kinderen moeten in dans hun energie kwijt kunnen, ook 18+’ers bewegen graag op muziek.

Onze richtingen voor volwassenen staan open voor ervaren en minder ervaren dansers. De leerkracht heeft natuurlijk steeds het laatste woord bij de beoordeling van de danservaring van onze dansers en mag steeds beslissen om iemand te heroriënteren volgens niveau.

Girly 18+

Girly is een specifieke stijl waarin HipHop gecombineerd wordt met vrouwelijke moves en expressies. Girly HipHop is een vrij sexy en dynamische dansstijl. In deze les wordt gedanst op girly muziek van artiesten zoals Beyoncé, Rihanna, etc. Deze les kan door iedereen met of met weinig danservaring gevolgd worden.

Jazz 18+

Jazzdans is een mengeling van verschillende invloeden waarin onder andere ritme, grote verplaatsingen, draaien en sprongen centraal staan. Met aandacht voor expressiviteit en dansbeleving worden kinderen, jongeren en volwassenen ondergedompeld in de wereld van Jazzdans.
De les Jazz +18 wordt ingericht voor volwassenen met danservaring. Ook volwassenen die een tijdje gestopt zijn met dansen, zijn van harte welkom.

Klassiek 18+

Klassiek ballet voor volwassenen met zin om opnieuw ballet te volgen. In klassiek +18 worden alle bewegingen opgefrist, nieuwe bewegingen aangeleerd en wordt er verder gebouwd aan een juiste lichaamshouding, lenigheid, kracht en sierlijkheid. Enige danservaring is vereist.

Modern 18+

Modern is een vrije dansvorm waar onder andere ademhaling, spanning-ontspanning, grote verplaatsingen en sprongen centraal staan. Af en toe wordt ook improvisatie als uitgangspunt genomen. In deze fysiek uitdagende dansstijl is dansgevoel een belangrijke pijler.
Volwassenen die een tijdje gestopt zijn met dansen, zijn van harte welkom.

Urban 18+

‘Urban’ of ’streetdance’ is een verzamelnaam voor verschillende dansstijlen uit de eind jaren 90 die voornamelijk ontstaan zijn op straat. Het omvat dan ook verschillende stijlen: breakdance, funk styles (locking, popping,…), hiphop, dancehall, e.d. maar zal ook uit commercial en verschillende technieken bestaan. De lessen zullen dan ook afwisselend focussen op deze verschillende onderdelen. Deze stijlen zijn van nature ontstaan uit improvisatie, ook wel ‘freestyle’ genoemd.