Wedstrijdteam Hiphop


Wedstrijdteam

Graag kondigen wij aan dat we volgend schooljaar starten met een wedstrijdteam hiphop. Dit team komt onder leiding van Anke Clinck, een professioneel en gediplomeerd leerkracht hiphop. Zij zal bijgestaan worden door Popping Danys en Puya Yazdani. Een korte beschrijving van deze nieuwe leerkrachten vind je onderaan deze pagina.

Op zaterdag 15 mei om 14u organiseren we een open auditie voor dansers met geboortejaar tussen 2005 en 2010. Deze auditie zal geleid worden door Anke Clinck, Popping Danys en Puya Yazdani. Door de huidige coronamaatregelen zal deze auditie buiten doorgaan.

Praktisch:
Datum: zaterdag 15 mei
Uur: 14u00-16u00
Locatie: Speelplaats van Basisschool De Bengel, Zelebaan 9 in Lokeren (ingang door het groot hekken aan de Zelebaan)

Wie wilt deelnemen aan deze auditie moet zich verplicht inschrijven via het formulier en dit ten laatste op woensdag 12 mei.

Zonder inschrijving kan je niet deelnemen aan de auditie. De auditie is gratis en staat open voor iedereen (leden Aurora maar ook niet-leden). Zowel jongens als meisjes zijn welkom. Tijdens de auditie wordt er gelet op uitvoering van de bewegingen, oppikken van dansmateriaal en expressie.

Een danser die wilt toetreden tot het wedstrijdteam hiphop moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Geboortejaar: tussen 2005 en 2010
  • Komend schooljaar minstens één hiphop/urban les volgen bij Aurora
  • Komend schooljaar minstens een tweede les naar keuze volgen bij Aurora

De trainingen van het wedstrijdteam hiphop gaan komend schooljaar door op zaterdagnamiddag van 14u00 tot 16u00. De bedoeling is dat er komend schooljaar getraind wordt in dit team en dat alle foundations uit hiphop worden aangeleerd. Dit team zal dus komend schooljaar nog geen wedstrijden doen.

We hopen dat jullie je kans wagen om in dit avontuur te stappen! Wij zijn alvast zeer enthousiast dat we deze topleerkrachten uit de hiphop wereld mogen verwelkomen in het Aurora-team.

Overige vragen kunnen gericht worden aan latoya.dhollander@auroralokeren.be.

Nieuwe leerkrachten

Anke Clinck

Anke is zelfstandig professionele danseres en heeft al 10 jaar ervaring in het coachen van teams. Ze verdiept zich allround in een waaier aan stijlen. Zelf werd ze meermaals Belgisch Kampioen met Noaid en Belgisch, Europees en wereldkampioen met Empire in 2016. Ze zette haar overwinningen verder met haar eigen teams Rebounce (winnaar Hip Hop International 2019, deelname WK in Phoenix 2019 en selectie finale World of Dance LA 2020) en Collusion (3e plaats EK , 6e WK Hiphop Unite).
Met Empire kreeg ze in 2016 een golden buzzer bij het tv-programma Belgiums Got Talent en ook in 2019 is ze met haar team Rebounce tot in de halve finale geraakt. Datzelfde jaar werd ze eind oktober wereldkampioen in de categorie ‘duo adults’ van Hiphop Unite.
De laatste jaren spitst ze zich ook toe op het freestylen en battelen in binnen-en buitenland, waarbij haar grootste passie ‘Waacking’ is. Je vindt haar terug op workshops en jams over heel de wereld. Ze nam reeds deel aan verschillende nationale en internationale battles en 2020 won ze in januari de Waacking battle ‘Strike With Force’ in Italië. Hierdoor werd ze als gast uitgenodigd voor de editie in Los Angeles.

‘Popping’ Danys

‘Popping’ Danys is sinds 2010 een autodidactische danser gespecialiseerd in Popping en Locking. Momenteel verdiept hij zich ook in de stijl Waacking. Hij is het meest actief in de battle scene, maar heeft sinds 2017 ook al enkele theaterstukken uitgevoerd en zelfs gechoreografeerd. Verder nam hij ook al deel aan verschillende choreografische wedstrijden waaronder Dance As One in Nederland, Hip Hop Internatinal in Phoenix en World Of Dance in België.
In 2016 won hij zijn eerste battle (‘Milkshake battle’) en werd hij reeds uitgenodigd als gast voor verschillende evenementen zoals Battle Shake en Red Bull Dance Your Style België. Ook als jurylid op battles wordt Danys vaak gevraagd, waaronder SK&Q Championship, Respect My Style, POW online battle en Hip Hop Unite online solo contest België. Zijn meest noemenswaardige titel is deze van Vice World Champion Locking in de categorie 1on1 op Hip Hop International World Battle in Phoenix in de USA.

Puya Yazdani

Puya starte als 7 jarige met ballet en groeide zo door in modern en urban stijlen. Op zijn 15de werd hij deel van Rebounce crew die te zien was op Belgiums Got Talent en meerdere prijzen binnenhaalde zoals vice wereldkampioen UDO en 3de plaats op WOD Antwerp.
Ook maakt hij deel uit van Empire crew en Pair of Waacks. Naast de crews is hij zich beginnen ontwikkelen in Locking onder toeziend oog van Popping Danys en Groofy. Hiermee neemt hij deel aan nationale en internationale battles zoals Juste Debout Londen waar Popping Danys en hij de semi finales behaalden.